Zeci de constănţeni şi bucureşteni pe cheile Bistriţei în această vară

Comuna muzeu cum mai este definită, Costeşti a fost în această perioadă, una din cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Vâlcea, cheile Bistriţei, cheile Costeştiului dar şi Muzeul Trovanţilor numărându-se printre locurile preferate de turişti. Judeţele din care au fost cei mai mulţi turişti au fost Constanţa, Tulcea, Dolj şi municipiul Bucureşti

“ Probabil că pandemia i-a determinat pe mulţi români să aleagă vacanţele în ţară şi mulţi au optat pentru munte, evitând marea. Foarte mulţi constanţeni au venit aici cu rulote, corturi, s-au cazat la pensiuni. A fost şi este un aflux de turişti. Au fost zile în care au fost zeci dacă nu sute de corturi pe Bistriţa în sus. Pensiunile au fost toate ocupate iar pe drumul Arnotei a fost un trafic ca pe bulevard. Un lucru îmbucurător este şi faptul că mulţi au sosit pentru prima dată aici şi au de gând să revină. Mai mult, sunt căutate terenuri şi proprietăţi aici, la Costeşti.”, spune Toma Peştereanu, primarul din Costeşti.

Mănăstirea Bistriţa, bisericile rupestre, schitul Peri, bisericile de lemn, sunt alte obiective care au atras turiştii la Costeşti.

Primăria a reuşit în timp record să asfalteze o mulţime de artere, a reuşit să adauge în intravilan terenuri propice pentru construcţii de case de vacanţă sau pensiuni pe Drumul Olteniei de sub Munte.

Primarul Toma Peştereanu vine şi cu veste bună pentru investitorii în turism sau în alt tip de afaceri. Comuna Costeşti va avea gaze în viitorul apropiat.

„O veste extraordinară pentru comuna noastră. La sfârşitul lunii trecute am primit SF pentru Înființare sistem distribuție gaze în comuna Costești. Urmează asocierea cu comunele Bărbătești și Stoenești, mai apoi depunerea unei cereri de finanțare pe fonduri europene. Această investie va dinamiza dezvoltarea economică şi turistică a comunei. Vreau să spun că după ani buni, am reuşit să primim fonduri pentru alunnecarea de teren care să ne permită a o daua cale de acces din drumul naţional”, mai spune primarul Peştereanu.

Comuna Costeşti este una din cele mai bogate în patrimoniu localităţi din judeţ, numărându-se printre cele 10 sate culturale ale României.

An de an, numărul turiştilor care vin la Costeşti creşte, administraţia dorind să continue demersurile începute acum 100 de ani de regalitate, care doreau transformarea comunei în staţiune domnească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *