Vâlcea în 89 de cadre: Boișoara cea mai mare tendință de repopulare în 2023

Exceptând inelul metropolitan al Râmnicului, dintre comunele aflate în zone izolate în județ, localitatea lovișteană Boișoare își continuă trendul ascendent de a fi în atenția celor care doresc să cumpere terenuri, case, să construiască.

Două aspecte, potrivit primarului Mihai Sandulache aui determinat acest trend: dispunerea localității între munți, într-o geografie spectaculoasă dar și faptul că în doar 4 ani, localitatea se va afla la doar 12 km de autostrada Sibiu – Pitești, avâmd astfel legături ddirecte cu toate zonele din țară, în special cu capitala.

”Ne bucură faptul că există un interes din ce în ce mai crescut pentru Boișoara. Și că declinul demografic s-a stopat. Vine o nouă populație din alte zone ale țării. Sunt pentru moment din Bucuerești sau Craiova și Sibiu. Oameni știu că proiectele de infrastructură sunt deja în curs de implementare și atunci asta este un stimulent pentru o migrație spre noi. Un aspect pozitiv care ne face să avem speranțe pentru renaștere Boișoarei și a întregii Țări a Loviștei”, susține edilul din Boișoara.

Dacă există ceva mai frumos aranjat, mai bine conservat în istoria românilor, atunci Boișoara este locul geometric unde legendele, miturile, poveștile, doinele, toată zestrea de spirit a vâlcenilor din munți s-au adunat. Și au pus o parafă. Un blazon. Un blazon domnesc.

Boişoara este capitala Valahiei sfâşiate de războaie în 1451, este locul interzis, loc princiar, acolo unde nimeni nu îndrăznise să mai intre până atunci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *