Strategia de dezvoltare a comunei Drăgoești va fi axată pe agro-turism
Drăgoeştiul îşi merită azi titulatura de oraş domnesc, chiar dacă este încă o localitate rurală în acte. Prin toate aspectele pe care le prezintă, argumentează că aici, pe malul stâng al Oltului, avem de-a face cu nobleţe, bun-simţ, civilizaţie şi o orânduială a lucrurilor.
Acesta este Drăgoeştiul păstorit de Bebe Melente. Localitatea lui Vodă Mihai, omul care a făcut prima Românie Mare a românilor. Probabil că unitatea acestei comune, aşezate în trepte de sub deal până spre marginea Oltului frumos, l-a inspirat pe copilul Mihai să vadă, în perspectivă, minunea istoriei de la 1600.
Azi, intri în Drăgoeşti şi saluţi cu drag şi pioşenie fiecare biserică, fiecare crâmpei de pământ lucrat, fiecare bunică şi bunic pe care îi întâlneşti în mersul lor domol prin vremuri. Comuna e împărţită elegant în segmente care au asfalt, au apă, au o delimitare a spaţiului verde. Aici avem totul bine drămuit şi inginereşte administrat de primarul Melente.
Suntem, aşadar, în 2023, într-un Drăgoeşti care se deschide zi de zi către investiţii, către agro-zootehnie, către agro-turism, către viitor, către satul european necesar pentru a vectoriza economia. Primăria doreşte ca nivelul de trai al celor din Drăgoeşti să crească în următorii ani, doreşte cât mai multe case noi, cât mai mulţi tineri care să vină înapoi acasă.
”Strategia comunei Drăgoești pentru următorii ani este agro-turismul. Asta vrem să o facem cu fonduri europene, să identificăm axe de finanțare pentru a amenaja un complex turistic piscicol pe 7 hectare, unde avem două lacuri. Vrem să facem o zonă de agrement, să realizăm un sat pescăresc. Avem o comună cu mai multe obiective turistic, suntem localitatea unde s-a născut Mihai Viteazu, este un brand care poate fi valorificat și de aici poate porni pe orizontală o întreagă economie turistică”, spune primarul Melente