Remus Sasu: Ocnele Mari trebuie să devină o stațiune balneară pentru 4 anotimpuri

De altfel întreaga strategie de dezvoltare a turismului în Ocnele Mari se concentrează pe această prioritate – atragerea turiștilor în toate anotimpurile și implicit dezvoltarea unei dimensiuni de wellness and spa care să asigure un contract permanent cu agențiile de turism și casele județene de pensii.

”Nu putem spera să ajungem stațiune de interes național dacă noi avem turiști doar vara. De aceea sprijinim orice inițiativă privată care vine să diversifice oferta balneară de turism. Mai ales pe segmentul wellness and spa. Ne referim aici la proceduri medicale, la tratament, la toate acele opțiuni care să facă din Ocnele Mari o stațiune eligibilă pentru agențiile de turism în domeniu, pentru Casele Județene de Pensii. Targetul nostru acesta este, de a deveni stațiune balneară consacrată pentru toate cele 4 anotimpuri. Și semne sunt, avem deja investitori care urmează să dezvolte aici centre de turism balnear și agrement”, spune primarul Remus Sasu.

În paralel cu această strategie, edilul spune că se continuă lucrările de infrastructură. Recent a fost asfaltată strada Izvorului, o arteră care se poate preta la cicloturism, o stradă care merge paralel cu Pârârul Sărat.

Au fost asfaltate străzile Teiuș, Bisericii și Buridava. Și se intenționează a se contrui un pod pe strada Nicolae Bălcescu.

Totodată a fost depusă documentație pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe 17 străzi.

Ocnele Mari este o stațiune unicat în România prin terapia cu apă sărată, aerul puternic ozonat, un oraș mai vechi decât România și care emite pretenții pentru a deveni o stațiune de interes național.

Un oraș în care toți mari voievozi au ridicat o biserică; se spune de altfel că Ocnele Mari a fost orașul străbătut de cei mai multi domnitori români care impresionați de farmecul acestui mic târg au construit un lăcaș de cult. Una dintre bisericile de patrimoniu, prăbușită la cutremurul din 1940, Adormirea Maicii Domnului este azi renovată și reprezintă una din bijuteriile spirituale ale județului Vâlcea.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *