Proiecte privind amenajarea de parcuri fotovoltaice în comuna Grădiștea

Primăria Grădiștea va amenaja un parc fotovoltaic pe sala de sport, prin GAL, și nu este singurul proiect de acest gen care urmează să fie implementat, alte parcuri fotovoltaice de mici dimensiuni, menite a asigura costurile cu energia electrică sunt în mapa lui Ilie Boiangiu, edilul localității.

Tot cu fonduri europene, dar prin altă linie de finanțare, respective Agenția Fondului pentru Mediu, comuna Grădiștea mai are un proiect pentru o stație de încărcare electrică.

Totodată, ala cum am mai spus, se lucreează la documentația privind amenajarea unui parc fotovoltaic care să asigure necesarul de energie electrică pentru toate instituțiile publice și iluminatul public.

Cu venituri proprii de peste 452 mii lei (183 lei) și o populație de 2.470 de locuitori, la Grădiștea, primarul Ilie Boiangiu spune că doar prin infrastructură lucrurile se vor schimba, în sensul atragerii de investitori privați.
”Ne confruntăm cu fenomenul depopulării și îmbătrânirii populației. Migrația în afară a fost factorul decisiv care a dus la scăderea populației din Grădiștea. Lipsa locurilor de muncă sau a salariilor mici, pentru mult timp în România, în primele decenii,  lucruri pe care le cunoaștem cu toții. Să nu credem în miracole, românii vor rămâne în țară atunci când salariile vor fi unele decente și vor putea asigura un nivel de trai decent pentru o familie. Grădiștea depinde foarte mult de dezvoltarea celor trei orașe din apropiere, mă refer la Berbești, Horezu și Bălcești dar și de o infrastructură care să asigure naveta spre locurile de muncă în timp util. Scopul nostru, al administrației  din comuna Grădiștea, este ca prin activitatea și prin munca noastră și a întregii echipe de la primărie să creăm acea atmosferă prielnică pentru o viață mai bună, mai sănătoasă și fără probleme legate de viața socială. Cred că orice UAT din această țară trebuie să își pună la punct infrastructura de bază și mă refer la drumuri, străzi, apă, canalizare, gaz pentru că nu putem să avem o dezvoltare economică fără să avem această infrastructură bună. Noi am atras mereu fonduri europene. Asta facem și acum dar economia județului nu o oferă doar Grădiștea. Reîntoarcerea tinerilor în țară sau oprierea heomoragiei  se va datora unei salarizări bune aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *