Primarul din Guşoeni: infrastructura de utilităţi este premisa dezvoltării economice şi demografice a localităţii
Guşoeniul este, de departe, o localitate cochetă, unde viile se învecinează cu stejarii, unde casele au streaşină şic, o combinaţie de brâncovenesc şi de cerdac de lemn, o întindere de păşuni şi mici lacuri, unde sunt adunate toate pârâurile care ies de sub rădăcinile pădurilor.
Viticultura a renăscut. De cum intri în Guşoeni, podgoriile te întâmpină pe ambele părţi ale frumoasei localităţi a boierilor de veac XIX.
Aici erau cei mai renumiţi podgoreni ai Vâlcii şi aici s-a născut crâmpoşia. Se poate spune că DN 67B este de fapt drumul vinului, un drum care vine dinspre Drăgăşani spre vest, ajungând aici, unde via nobilă mângâie dealurile blânde ale Guşoenilor.
„Viticultura şi zootehnia sunt cele două ramuri ale agriculturii pe care mizăm că vor reface identitatea acestei localităţi. Şi nu uităm nici industria extractivă care are aici un rol decisiv în dezvoltarea localităţii”, spune Nicolae Concioiu.
Acesta lucrează la documentaţiile pentru proiectele aprobate prin PNDL II şi spune că va depune toate eforturile pentru a reuşi aducerea gazelor în localitate.
„Ştim că investiţiile mari au nevoie de aceste utilităţi, de gaze, iar aici ar fi păcat să nu profităm de acest avantaj. Agricultura poate genera agro-industrie, zootehnia poate merge mai departe pe orizontală, spre o industrie a procesării. Asta înseamnă, evident, locuri de muncă, perpective de repopulare a localităţii”, mai spune primarul din Guşoeni.
AP