Peste 1000 de turişti în prima zi, la Transalpina Ski Resort
Peste 1000 de turişti au fost prezenţi luni, la redeschiderea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, a declarat primarul staţiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu.
„Şi la ora asta se schiază pe pârtie. În sfârşit, după ce iarna a venit, cum se spune la Vidra, iubitorii sporturilor de iarnă au unde să schieze, pe cea mai modernă pârtie de schi din România. Vestea bună este că, la sfârşitul anului, Guvernul a alocat 17,5 milioane lei pentru plata arieratelor pentru pârtia de schi, deci Primăria Voineasa respiră uşurată după ce, doi ani, am fost în executare silită, cu conturi blocate. Acum altfel se pot gândi proiectele de turism, zona va respira alt aer, avem toate premisele ca, în zona Transalpina Ski Resort, să apară cu adevărat o staţiune similară celei din Austria”, a declarat, luni după amiază, primarul Gheorghe Stanciu.
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiţii guvernamentale de 35 de milioane de euro.
La sfârşitul anului trecut, guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localităţii Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat, parcarea supraetajată de 400 de locuri şi accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.
Acesta a fost inaugurat în 2012 şi include trei pârtii de schi cu trei instalaţii aferente – instalaţia Telegondolă este de tip N, lungimea pârtiei este de 363 m (până la cota 1 850 m), cu grad de dificultate mare, pe Vârfurile Bora şi Coasta Benghii, instalaţia de Telescaun este amenajată de-a lungul a 1.232 m de pârtie de dificultate redusă, iar cea de teleschi, pe 730 m de pârtie de aceeaşi dificultate.
Domeniul se află în staţiunea Voineasa, în zona Obârşia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea. (antenasatelor.ro)
Nu sunt 3 partii de schi, ci 7 partii…http://trans-alpina.ro/partii.html
Lungimea pârtiei este de 363 m? Datele oficiale arata o lungime de 2257 m (ma refer la partia de sub telegondola).
Cat despre expresia „cu grad de dificultate dificilă” – ce sa mai zis. O mica portie de ras!
Iar varful Bora este situat la peste 2 km vest fata de statia-sosire de la teleschiul mare (partia 2).
Am vazut ca articolul este preluat integral de pe antenasatelor.ro, dar eu comentez aici, pentru ca la sursa nu am aceasta posibilitate.