Lucrările la rețelele de apă și canalizare din Făurești avansează pe toate șantierele

Se lucrează din plin pe toate fronturile la rețelele de apă și canalizare din comuna Făurești, proiect susinut cu finanțare guvernamentală pe programul Anghel Saligny. Primarul Marius Irimia spune că firma este una serioasă care chiar dacă întâmpină anumite dificultăți, sunt rezolvate și lucrarea ar putea fi terminată până la finele acestui an.
”Este o lucrare pe care o așteptăm de ani bun, de a duce apa în toate satele și implicit rețeaua de canalizare. În paralel se lucrează la Sala se Sport, acum la interioare și urmează să implemetăm proiectul bibliotecii digitale. Unde va fi un centru de robotică, o lucrarea foarte avansată cu fonduri europene. Avem un un consultant în domeniu cu expertiză și avem multe proiecte de implementat. Așteptăm un răspuns și la programul privind parcul fotovoltaic. Revenind la rețeaua de canalizare ne propunem să o extindem în toate zonele, prin AfM”, susține primarul Marius Irimia.
În același timp, la investiția privată, una dintre cele mai mari în IT din zona Olteniei, se lucrează la partea de avize și în acest an va demara.
Și alți investitori sunt dispuși să investească în comuna Făurești care în ultimii doi ani a devenit, sub administrația Irimia una dintre cele mai căutate localități din Vâlcea.
Suntem într-un program economic prin care se vor finanța 26 de mici afaceri în Făurești. De altfel toată această zonă riverană drumului județean va fi deschis afacerilor. Am demarat deja proiect integrat care cuprinde extindere sistem alimentare cu apă potabilă și canalizare pe o distanță de 12 kilometri. Concomitent cu acesta avem și proiect care vizează asfaltarea a altor drumuri dar și reabilitarea și, implicit, modernizarea unei grădinițe și a unui cămin cultural. Se lucrează la sala polivalentă și avem un parc fotovoltaic în așteptarea finanțării. Sunt investiții și proiecte publice. Care pot genera sau stimula eventuali oameni de afaceri să vină aici”, spune Marius Irimia.
Vechi centru al industrie extractive, comuna este în situația de a căută o definiție economică, pe viitor. Cu venituri proprii de 730 mii lei, de peste 3 ori mai mari decât în 2022 când erau 232 mii lei, Marius Irimia spune că este nevoie de investitori privați.