În comuna Vaideeni a ajuns curentul electric și pe zona Horezu – Vaideeni

De departe, una dintre cele mai de interes imobiliar zone din comuna Vaideeni nu avea energie elctrică. Asta deși se afla fix pe linia dreapta care leagă orașul Horezu de Vaideeni. În condițiile în care zona este in intravilan și foarte propice dezvoltării.

”veneau mulți care doreau să ridice case, pensiuni, structuri de alimentație publică. Le spuneam adevărul. Nu avem curent. Am depus solicitări de ani buni, operatorului. Unii au îndrăznit și au construit cu generatoare, cu ce aua avut la îndemână. Era clar că va fi energie electrică la un moment dat. În urma presiunilor pe care noi ca instituție am făcut-o în sfârșit a început lucrarea. Se montează stâlpii, s-a tras linia. Liber la construit pe această parte de comună”, spune primarul Daniel Băluță.

Vorbim de o zonă cu potențial uriaș de creștere pe palier turistic, în ceea ce privește structurile hoteliere. Deja sunt câteva finalizare și altele începute. Cert este că Vaideeniul de la an la an, crește în importanța agro turistică.

Cu venituri proprii de 1,7 milioane lei, dublu față de cifra  850 mii lei de anul trecut și cu aproape 4.000 de locuitori, comuna Vaideeni este un nucleu turistic care treptat se substituie tradiției păstoritului.  Este una din cele mai moderne localități vâlcene, care are proiecte masive în această industrie a turismului.
”Din păcate, tradiția păstoritului este în declin și nu doar la noi, ci în toată țara. Dar, turismul structurat și centrat pe acest fundament combinat cu o industrie zootehnică devine încet o axă pe care comuna noastră se dezvoltă. Vaideeniul este un brand, la care s-a muncit ani întregi, avem o identitate a noastră, lucrăm pentru a promova foarte bine, tot ce ține de zonă. Investițiile noastre în infrastructură dau roade. Sper să implementăm cât mai rapid microstațiunea Ursu -Ursulețul ”, menționează primarul Daniel Băluță.
De altfel, din Vaideeni pleacă două drumuri absolut unice în Vâlcea, drumuri montane pe Valea Luncavățului și pe Valea Cernei al căror potențial este prea puțin valorificat. Asta înseamnă cascade, chei, peșteri, locuri de camping, trasee care urcă până pe platoul la 2000 de metri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *