În comuna Muereasca se derulează 5 proiecte atât cu fonduri europene cât și cu fonduri guvernamentale
Dacă am tot vorbit de Țara Loviștei, de Costești, Vaideeni, Bărbătești, Sălătrucel, menționăm azi despre Muereasca, localitatea care se află în topul primele zece zone rurale care pot genera turism, pe baza unei strategii la care lucrează în prezent administrația Ungureanu.
Comuna Muereasca se află între două stațiuni balneare Călimănești și Olănești, cele mai cunoscute din România, pe un drum care se află în prezent în proiectare și astfel, comuna aflată la poalele Builei devine o punte pe acest drum al stațiunilor.
Investițiile masive în infrastructura de drumuri din comuna Muereasca, investiții care vor continua pe Anghel Saligny, rețele de utilități, amenajarea de zone de picnic și rulote, vor stimula, spune primarul Ion Ungureanu, atragerea de investitori pe segmentul turistic. Mai ales că aici se află și unul dintre cele mai cunoscute lăcașe de cult din România – Mănăstirea Frăsinei, o așezare ecleziastă athonită.
Printre cele 5 proiecte aflate în curs de implementare în comuna Muereasca se numără cel prin GAL și anume un spațiu de joacă la grădinița din Andreești.
Din bugetul local urmează să fie amenajat un alt loc de joacă și o bază sportivă la Muereasca.
Se așteaptă semnarea proiectului de asfaltare, finanțat prin Anghel Saligny iar prin CNI este depus proiectul privind modernizarea Școlii Generale din Muereasca de Sus precum și amenajarea unei baze sportive în curtea școlii.
Iar prin PNRR urmează să fie dotate toate unitățile școlare din localitate cu mobilier nou, table inteligente precum și amenajarea unui cabinet de psihologie. Și laboratoare de informatică dar și dotarea sălii de sport.
Primăria Muereasca intenționează să realizeze un parc fotovoltaic pe o suprafață de 1 hectar, necesar asigurării costurilor cu energia electrică a instituțiilor publice. Și tot prin PNRR, comuna Muereasca urmează să adere la ADI Transport, rețeaua metropolitană de transport.