Fârtățești, o localitate de mileniul III

Anul acesta, în Fârtățești, s-au executat lucrări de mare interes pentru comunitate, iar localitatea devine de la o zi la alta, tot mai prosperă și mai modernă.  Interesul primarului Nicolae Voicescu pentru dezvoltarea și modernizarea comunității sale s-a dovedit prin numeroasele investiții din acest an. Astfel că, fiecare din cele 20 de sate, au apă şi canal și drumuri asfaltate. Din cei 106 kilometri de drumuri comunale, au mai rămas circa 17 kilometri de drumuri sătești și ulite, pentru care există proiect ce urmează a fi finanțat. Așadar, anul viitor, toate drumurile comunei Fârtățești vor fi asfaltate. S-au modernizat și dotat toate școlile și grădinițele din comună, s-au construit baze sportive în satele Rusănești, Fârtățești și Dozești,s-au reabilitat și modernizat căminele culturale din mai multe sate, s-a construit un parc de agrement în satul Rusănești, dispensar în satele Dozești și Fârtățești și un centru de servicii sociale în Giulești, dotat și utilat după standarde.

Drumuri comunale și agricole asfaltate

De curând, primarul Voicescu a semnat contractul de lucrări pentru asfaltarea drumurilor agricole în lungime de 8,788 km (drumul Mânăstire Dozești, drumul Biserica Schit – Valea Ursului, drum Cuci (Dochiu)- Biserica Cuci-Școala Cățetu, drum Statia de transfer deșeuri Giulești- grajduri fost CAP Giulești, drum Biserica Fârtățești-Dealul Cernei). Lucrările de asfaltare au început din data 24 octombrie, iar în scurt timp vor fi finalizate. De asemenea, a început repararea drumului comunal DC 81 (Fârtățești-Valea Ursului-Dozești), iar joi, 27 octombrie, locuitorii comunei au participat la sfințirea troiței și a noului pod construit în satul Fârtățești, în punctul ,,La Raicu”.

Grădiniță nouă și două extinderi de școli

Fiind o comună foarte mare, dar și cu o populație pe măsură, natalitatea a crescut, astfel încât, primarul a hotărât să construiască o grădiniță cu program prelungit, modernizarea și extinderea școlilor cu clasele I-VIII, din satul Rusănești și cu clasele I-IV, din satul Dozești.

”Avem 377 de școlari și preșcolari, natalitatea a crescut. Părinții merg la muncă și nu au cu cine să-și lase copiii și, de aceea, au nevoie de o grădiniță cu program prelungit. Așadar, am întocmit documentații pentru proiecte care să fie eligibile ca să rezolvăm problema comunității. Am depus trei proiecte privind construirea unei grădinițe cu program prelungit și extinderea și modernizarea a două școli.  Proiectele au fost aprobate, s-au obținut finanțările și urmează să scoatem la licitație aceste investiții”, a declarat edilul.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *