Exclusiv: Primul Glamping Complex din Vâlcea este amenajat în vârful Stogu, la Costești

Glamping-ul” este cel mai nou trend din turism. Pentru cei care vor să petreacă vacanţa în mijlocul naturii, dar în acelaşi confort ca la hotel au apărut corturile de lux. Într-un astfel de camping din comuna Costești, pe vârful Stogu, turiştii au paturi mari şi comode, încălzire şi o privelişte de vis. Conceptul poartă numele de „glamping”.

Ziua, turiştii pot face trasee montane, pot vizita peşterile, cheile Bistriței, ale Costeștiului iar după drumeţii, la câţiva kilometri de camping, la restaurantele din Horezu, pot încerca mâncărurile zonei.

Conceptul de camping de lux a primit şi un nume, „Glamping”, şi este un trend la nivel mondial. De câţiva ani a început să ia avânt şi la noi. Astfel de campinguri puteţi găsi în apropiere de Tuzla, lângă Bran sau în Maramureş. Iar mai nou la Vâlcea.

Glampingul este un camping cu stil. Sau o alternativă mai… structurală la camping. Mai precis, glampingul înseamnă petrecerea vacanței în mijlocul naturii, având la dispoziție toate facilitățile unei cazări într-un hotel de 4 sau 5 stele: căldură, pereți și paturi. Un camping… glam.

Pentru ecologiști, aceste tipuri de locuințe sunt cazări realizate din materiale ecologice, prietenoase cu mediul înconjurător, care consumă energie puțină și care se află în deplină armonie cu natura.

Astfel comuna Costești se detașează de plutonul comunelor turistice din Vâlcea, luptându-se cu Malaia pentru acest rol.

De altfel, cea mai vizitată comună din Vâlcea, în această sărbătoare de Paște a fost Costești, loc unde se află două mănăstiri de patrimoniu, una dintre ele fiind meteora Arnotei.

”Da, Costeștiul este deja o destinație turistică. Se lucrează în prezent, la un parc de rulote, spre Pietreni și acest tânăr cu ideea în premieră în Vâlcea, de glamping. Sunt convins că vara asta va fi un succes pentru comuna noastră din punct de vedere turistic. Dacă și în acest va crește numărul de structuri hoteliere cred că vom avea șanse pentru a deveni statiune turistică”, spune Toma Peștereanu, primarul din Costești.

Mii de turiști au oprit în această minivacanță la Muzeul Trovanților de pe DN 67, din comună, pentru a admira aceste minunat pietre scoase de natură din măruntaiele pământului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *