Comuna Vlădeşti va dispărea în următorii 4 ani
Cartiere turistice, zone ecologice impecabile, drumuri care vor străbate toate dealurile de est ale Râmnicului.
Invesţii ecologice, un sistem urban demn de orice localitate apuseană. Aşa va arăta Vlădeştiul, un mic paradis verde de la marginea Râmnicului, o suburbie impecabilă, unde, în linişte, relaxare, bun gust, o aristocraţie sui-generis va prefera să locuiască.
Semnele deja sunt, drumul staţiunilor, care desface, precum o carte, această localitate, a creat o adevărată desfătare a plimbării în Vlădeşti. Malurile râului îmbie la relaxare, frumosul este la el acasă, peste tot parcă s-a impus un normativ al calităţii.
„Râul Olăneşti şi pădurile care mângâie aceste dealuri au întregit geografia Vlădeştiului. Noi, oamenii, am fost obligaţi ca, în respect faţă de natură, să ridicăm, să construim şi să definitivăm în proporţii elegante această localitate. În următorii 4 ani, mă voi strădui să avem aici estetica unui oraş, cu multe flori, cu arbuşti ornamentali, cu alei pietonale, cu punţi şi poduri care să lege cele două maluri, cu o valorificare a satelor de sus, cu facilităţi pentru toţi cei care vor dori să locuiască aici”, spune primarul Sorin Ghiţă.
Pentru că, nu exagerăm dacă spunem, de sus, de pe platoul Vlădeştiului, se vede cea mai frumoasă depresiune a Oltului, se aud şi zăresc stejarii şi fagii valsând, se simte cum cerul se odihneşte lângă una din cele mai frumoase mănăstiri din judeţ.
Da, nu vom mai avea comuna Vlădeşti în următorii 4 ani. Nu ştim cum se va numi, oraşul Vlădeşti, cartierul de vest, tabăra de la Vlădeşti, zona domnească, drumul princiar, staţiunea Vlădeşti. Indiferent care dintre acestea va fi, este clar că nu va fi o greşeală de exprimare.
La Vlădeşti, ruralitatea vâlceană a intrat în Europa, via Eleveţia.
AP