Băile Olăneşti, staţiunea cu cele mai multe parcuri din România
Băile Olăneşti, la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, sub umbra Căpăţânilor, a început galopul turistic pentru a deveni nu doar o staţiune regăsită pe adresele caselor de pensii, ci o staţiune care să se adreseze tuturor turiştilor, nu doar celor subvenţionaţi.
În primul rând, Olăneştiul este o staţiune de munte, iar o plimbare pe aleea de cură balneară până dincolo de Comanca, respirând aerul curat al Cheilor Olăneştiului, aduce turistului bucuria coabitării cu natura: fagii care şoptesc pe marginea drumului, primăvara care pândeşte pe sub frunze, minunea acestei staţiuni care s-a oferit singură, cu voie de sus, să dea omului sănătate! Seva ei dătătoare de vigoare, prin izvoarele minerale medicale, a vindecat o umanitate în 200 de ani de existenţă.
Staţiunea Olăneştiului îl are şi pe Dumnezeu, regăsit relaxat fie la Bradu, fie la biserica lui Horea, fie plimbându-se agale prin parcurile cu adevărat de basm ale Olăneştiului. Pentru că Olăneştiul are cele mai multe parcuri dintre toate staţiunile din România, iar toate aceste parcuri compun un mare parc, parcul staţiunii de aur a românilor.
Aşezat într-o căldare subcarpatică la picioarele Căpăţânilor, acompaniat de dansul regal al fagilor şi molizilor, într-o regiune a României în care regăsim cea mai mare rezervaţie de tisa, Olăneştiul redevine bijuteria turismului românesc, loc preferat, începând din 2016, de toate tipurile de turişti:
Cei care vin pentru tratament au deja o paletă largă de servicii medicale, în clinici variate. Cei care sunt drumeţi o pot apuca pe drumul mănăstirilor, iar montaniarzii au unde face popas în drumul lor spre crestele Căpăţânilor.
Cei care vor un week-end liniştit ajung aici să asculte povestea brazilor şi a fagilor, deopotrivă, şi să se plimbe prin parcurile staţiunii. Iar, din 2016, Olăneştiul vine cu primul Complex Spa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să apară şi al doilea. Target sunt tinerii care vor să se distreze, să se scalde, să socializeze, să fie tineri, liberi şi răsfăţaţi.
Primul complex se va întinde pe 4000 de mp şi pe câteva etaje şi va include spaţii de recreere, piscine, un aqua magic, tratament, saună, cafenele etc. Investitorul privat lucrează la acest complex şi dă asigurări că în primăvara anului 2016 va fi deja inaugurat, urmând să devină, cât de curând, o atracţie pentru turiştii din ţară. Acesta aparţine complexului hotelier Tisa.
Cel de-al doilea Complex Spa va fi realizat de firma Olăneşti-Riviera şi include un complex de agrement cu piscine, puburi şi un hotel de 10 etaje.
Astfel, staţiunea unde se află copia Micii Sirene, a arhitectului Gelu Ionescu, realizată în 1925, intră în liga mare a staţiunilor vâlcene.
Mihai IONESCU