Anul 2024 pentru Câineni înseamnă șantiere la Autostradă, hidrocentrală, rețea de canalizare și școli

Anul 2024 pentru comuna Câineni va include o serie de șantiere care vor transforma cu totul atât localitatea în ceea ce privește infrastructura dar mai ales vor oferi o nouă perspectivă pentru cea mai nordică așezare vâlceană.

”Turcii și-au amenajat deja organizarea de șantier, acolo unde vor exista comandamente, cazări etc. Sunt deja prezenți în teren pentru lucrările premergătoare. Categoric anul 2024 va fi anul autostrăzii, al începerii cele mai importante lucrări de infrastructură din această parte de țară. Pentru Câineni înseamnă locuri de muncă, o altă perspectivă de dezvoltare, servicii. înseamnă așezarea comunei noastre pe ruta europeană de mărfuri, de persoane, pe o rută economică”, spune primarul Ion Nicolae.

În același timp, edilul menționează demarea  lucrărilor la rețeaua de canalizare, un element de infrastructură așteptat de toată lumea, un proiect semnat recent, cu finanțare guvernamentală și care va fi implementat în 2024.

După școala gimnazială din Câienii Mari care a fost reabilitată prin PNRR urmează să intre tot pe procedură de reabilitarea energetică școala din Câinenii Mici. Totodată la grădiniță a fost instalată o centrală nouă iar ambele școli au obținut finanțarea pentru dotare moblieri și echipament IT.

În anul 2024 este posibil să înceapă efectiv lucrările la Hidrocentrala Câineni, un activ economic care se află de aproape 20 de ani în conservare. Iar tot în domeniul energetic, ar urma să înceapă lucrările și la Stația de Transformare de 400.

Așadar anul 2024 ar fi cel mai important an din istoria economică a comunei Câineni.

Câineniul este prima comuna vâlceană din nord, disputată timp de aproape un mileniu de două state, cel românesc și cel austro – ungar, ulterior de două județe Vâlcea și Muntenia. O comună care financiar, la această oră este cea mai bogată dintre cele 5 ale Țării Loviștei, având venituri proprii care se apropie, estimativ, pe 2022 de 8 miliarde vechi (800 mii lei, 327 per capita), venituri asigurate cu preponderență de industria energetică, de obști și timid din turism. Pentru că, din punct de vedere turistic, este comuna cea mai avansată, dintre cele 5,  aici funcționând câteva pensiuni, o comună care vara e luată cu asalt de montaniarzi, aici începând cele mai importante trasee care taie creasta Făgărașilor, dinspre vest.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *