Acum 15 ani era polul sărăciei în județ. Azi în primele 10 localități ca PIB, în primele zece ca turism!

La Măciuca se creionează deja una din cele mai frumoase destinaţii rurală din România, combinând turismul boutique cu agro-turismul. Să ai o medie de 500 de turiști lunar într-o comună este un succes iar dintre aceștia o bună parte să fie turiști străini vorbim deja un turism pe harta Europei.

Şi nu greşim când spunem că Măciuca este cu adevărat supriza turismului vâlcean. Dar care are argumente clare în acest sens. Suntem exact pe ternul culelor boiereşti, în Ţara Vinurilor, la limita dintre subcarpaţi şi dealurile înalte ale Olteniei, într-un loc unde acum 500 de ani se înfiinţa cel mai mare târg al regiunii.

Aici, se află un loc absolut elegant, un loc unde avem piscine, saune, o pensiune impecabilă, un parc minunat, un muzeu în aer liber, cu sculpturi uriaşe,  unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din tara, format din sculpturi ale unor artisti francezi si romani reuniti in cadrul a mai multe tabere interculturale.

Şi este doar începutul unui turism de gală. Va urma un parc de agrement, un teren de golf, o zonă hipică. Deja în acest complex, un han brâncovenesc a fost pus în circuit turistic şi este asaltat de turişti dar și o altă structură de cazare, modernă cu gust în prelungirea acestui complex, fostul dispensar veterinar.

Măciuca devine de la an la an o comună elegantă, cu instituții publice modernizate, un centru zonal pe Drumul Sudului, cu zeci de noi afaceri înregistrate, cu investitori atrași să vină să investească aici. Măciuca este un exemplu de bune practici. Să ai o comună care în urmă cu 15 ani era polul sărăciei din Vâlcea și azi să fie în top zece PIB pe cap de locuitor și top zece turism, înseamnă un efort uriaș de lăudat în administrație, în economie, în managementul unei zone în care au fost valorificate toate resursele.

Pe 1 Mai avem din nou un eveniment național la Măciuca. Bike Fest, cu cele două curse cicliste -𝟏𝟎:𝟎𝟎 – Cursa asfalt Damila – 84 km și 𝟏𝟎:𝟏𝟓 – Cursa MTB Rodach – 34 km. Și sezonul este abia la început.

One comment

  • Sparleanu Gheorghe

    Cu privire la targ acesta nu a fost la Maciuca ci la Giulesti (prin ani 70′ a fost cedat la Maciuca printr-o o intelegere intre primarii de atunci) si targul e mai vechi de 500 ani, targul era patronat de dava Cocosdava (Cocosloaia), la momentul casatoriei printesei Cotofana cu printul bur la Argedava o ruda a printesei se stabileste la Cocosdava, tot de la Cocosdava pleaca Geula cel batran (pastreaza insemnul heraldic al cocosului si al corbului, probabil ca mama lui Geula sa fi fost printesa din Atges).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *