Centrul Cultural Mihai Viteazu se deschide cu trei evenimente de gală în luna decembrie
Comuna Drăgoești se deschide ca un oraș, cu o stradă sistematizată, trotuare, pistă de biciclete, un centru cultural, case noi și frumoase, o imagine de ansamblu care demonstrează că atunci când faci administratie în folosul comunității, nu au cum să nu îți iasă lucruri de calitate.
”Nu am avut niciodată un buget prea mare. Dar atât cât a fost l-am drămuit bine și l-am completat cu fonduri europene și fonduri guvernamentale. Iar important a fost să consolidăm o echipă aici la primărie, una de veterani în proiecte, consistentă, o echipă cu care lucrăm la proiecte și care este tot timpul pe fază atunci când apar axe sau programe de finanțare. Bucuria mea se traduce atunci când mai vine o familie și se mută aici, atunci ând eliberăm o nouă autorizație de casă, când se face o tranzacție, semn că localitatea noastră este o destinație primitoare, a devenit acasă pentru mulți cetățeni”, susține primarul Bebe Melente
Situată la limita sud-estică a județului, pe drumurile vechi ale Olteniei spre capitală, comuna Drăgoești, bazin de istorie și legende, localitatea unde s-a născut Mihai Viteazu, poate deveni oricând un pivot cultural între Olt și Vâlcea, între Oltenia și Muntenia. Pentru că la Drăgoești se întâlnesc și se întrepătrund perfect cele două regiuni, tradiții, port popular, arhitectură, limbă chiar, perfectul simplu oltenesc cu accentul muntenesc mai dischisit.
Pentru că așa e, dacă Drăgoeştii nu ar fi existat, sincer, trebuia reinventată această frumoasă localitate, piciorul stâng al judeţului sau armonia cu care Vâlcea se duce spre finalul ei glorios. Aici s-au auzit săbiile veacurilor trecute, muzicile de bal la conacele de pe deal.
O tradiție pe care primarul Melente o va redesena, o va reinventa, pentru că aici avem cel mai frumos Centrul Cultural din Vâlcea, vorbim de Centrul Mihai Viteazu, o bijuterie arhitecturală cu care se deschide comuna Drăgoești. Acest centru cultural va deschide luna decembrie cu trei evenimente de gală.
”Sunt trei mari evenimente care vor prefata acest loc socio-cultural care va deveni inima comunei noastre. Pentru că aici vro exista filme, expoziții de pictură, spectacole, dansuri, teatru, reuniuni sociale, simpozioane. Atunci când se vor prezenta măsuri pentru fonduri europene, APIA, noutăți legislative, lansări de carte. Acent Centru Cultural va intra în viața noastră zi de zi, săptămânal. Pentru că aceasta este menirea lui. În această lună pe 7 decembrie vom avea un splendid
festival al Colindulului Vâlcean, cu zece localități care vor prezenta colinde specifice acestei zone de interferență între Oltenia și Muntenia. Tradiții pe care nu le putem pierde și care trebuie să le păstrăm și să le oferim generațiilor care vin. Apoi la jumătatea lunii decembrie avem un spectacol de dansuri cu anasambluri din Vâlcea, Argeș și Olt. Și nu înainte de finalul lunii, un eveniment cu proiectie de film care va încheia proeictul drumului județean care se finalizează. Drumul județean care taie lunca Oltului, fiind o alternativă la drumul național de pe malul drept al Oltului”, menționează primarul Bebe Melente.
Cu adevărat acest centru cultural multifuncțional poate oferi o gamă variată de evenimente, fiind așa cum spus, cel mai modern astfel de obiectiv cultural din mediul rural, ridicat în 30 de ani în Vâlcea.
Pingback: Centrul Cultural Mihai Viteazu se deschide cu trei evenimente de gală în luna decembrie – Top10