La această oră, în Ghioroiu, primăria derulează 11 proiecte care privesc infrastructura, utilitățile, educația și sănătatea
La nivel de PIB pe locuitor, comuna Ghioroiu nu este ultima clasată, se află ce-i drept în a două jumătate a clasamentului, pe locul 70 din 89 dar asta dă speranțe că lucrurile ar putea evolua într-o direcție bună, funcție și de sprijinul autorităților centrale dar și de proiectele implementate de primarul Iosiv Predescu.
Deși este folosită ca metaforă în diferite exprimări, Ghioroiu nu este deci polul sărăciei, utilizarea numelui se datorează mai degrabă faptului că localitatea este așezată pe drumuri secundare, în bazinul Bălceștiului.
Dar acest lucru se poate schimba, pentru că geografic, Ghioroiu are drumuri de legătură directe cu două județe învecinate, Dolj și Gorj dar și un alt drum de legătură cu Râmnicu Vâlcea, prin Zătreni. Din păcate, toate cele trei drumuri sunt nemodernizate, singura rută de legătură fiind prin Bălcești. Aici, administrația din Ghioroiu are nevoie de sprijin județean și chiar guvernamental, pentru a se transforma dintr-o fundătură rutieră într-un nod rutier.
Există proiecte și demersuri ale primăriei în acest sens iar Consiliul Județean Vâlcea are în vedere această strategie.
Ghioroiu este un un puternic centru agricol, cu foarte bune terenuri arabile, care sunt arendate și timid face pași pentru o modernizare.
La această oră, primarul Iosiv Predescu are în derulare nu mai puțin de 11 proiecte, o cifră record pentru această comună. Astfel prin PNRR, avem reabilitarea moderată din punct de vedere energetic a școlii gimnaziale. Școala va fi dotată printr-un alt proiect cu echipament IT și mobilier precum și amenajarea unui laborator de informatică. Prin PNRR va fi amenajat un parc fotivoltaic care să asigure cheltuielile publice cu energia electrică. Acesta va fi amplasat în incinta școlii din Știrbești.
Un al 4-lea proiect privește reabilitarea dispensarului uman din localitate iar al 5-lea privește reabilitarea și transformarea școlii comasate din Poenari în cămin cultural.
Alte proiecte realizate sau în curs de implementare sunt dotarea Servicului Local pentru Situații de Urgență prin achiziția de noi echipamente, proiect finanțat prin AFIR. Primăria care urmează să fie reabilitată total, prin CNI, fiind ultima construcție de lemn și pământ din județ.
Cu sprijinul Consiliului Județean, avem un amplu proiect care înseamnă reabilitarea drumului județean 651A pe o lungime de 1,5 km, cu rigole betonate. Se pregătește punerea în funcțiune a sistemului de apă potabilă în comună, acesta fiind finalizat iar analizele DSP corespund parametrilor de sănătate și siguranță.
Și nu în ultimul rând, menționăm construirea unui loc de joacă în incinta școlii gimanziale iar ultimul proiect urmează să fie depus pe AFIR pentru reaabilitare drumuri de interes local, în valoare de 1 milion.