Investiții în apă și canalizare în comuna Boișoara
Este și penultima localitate din Țara Loviștei ca populație și asta se vede și la nivelul încasărilor bugetare, aproximativ 220 mii lei (202 per capita). Asta deși, se poate spune că este de departe, una din cele mai frumos dispuse așezări din Vâlcea și nu numai.
Pentru că Boișoara se aseamănă prin dispunerea celor trei sate, prin aranjamentul frumos al ogrăzilor, al fânețelor, cu orice comuna din Țara Moților. Este așadar comuna cu cel mai izbitor aer transilvănean românesc, o așezare în care s-au încheiat anul trecut cele mai multe tranzacții de case și terenuri, raportat la numărul populației.
Mihai Saldulache primarul Boișoarei este de părere și că autostrada va impulsiona acest sector rezidențial precum și punerea în valoare a obiectivelor istorice, vorbim aici de zecil de pietre mari pe care se află inscripții, cruci malteze care datează din perioada Evului Mediu.
Totodată primăria caută surse de finanțare pentru reabilitarea și ultimelor drumuri comunale. Edilul spune că va continua programul de asflatare, a drumului județean care taie localitatea de la est la vest, Consiliul Județean promitând 2 km din acest tronson de drum.
”Dacă nu se întâmplau aceste perpective economice, categoric Țara Loviștei dispărea. Drumul uitat și abandonat, lipsa autostrăzii, îmbătrânirea populației, migrația spre Sibiu sau spre în afara țării. Era păcat, ca una din cele mai frumoase regiuni geografice ale României să dispară pur și simplu. Dar lucrurile se află acum la kilometrul zero, totul depinde de viteza cu care vor fi implementate proiectele pe Saligny, autostrada, pentru a schimba sensul economic și demografic al regiunii”, completează edilul din Boișoara.
Astfel pe Anghel Saligny, Sandulache susține că până la Paște se va semna și proiectul privind rețele de apă și canalizare din localitate. Și va începe lucrarea de reabilitare moderată din punct de vedere energetic a primăriei.
Și nu în ultimul rând vechea școală I – IV din satul Găujani va fi transformată în cămin cultural, acest sat nebeneficiind de o astfel de instituție, spre deosebire de Bubuiești și Boișoara.