Mălaia dorește să fie pentru al doilea an, în preferințele turismului rural

Mălaia a pariat pe turism şi a reuşit. Anul 2020, când a fost pe primul loc la nivelul comunelor vizitate de turiști, a venit ca un argument al potenţialului turistic al zonei, terenurile sunt căutate, noi proiecte de hanuri, de pensiuni şi restaurante încep să prindă contur.

Este un parcurs greu dar de reuşita căreia se vor bucura cei care vor identifica în Vâlcea, locul preferat de vacanţe.

Administraţia Dinculescu spune că aici are nevoie de sprijinul tuturor investitorilor din turism şi că o reuşită în acest sens va deschide alte oportunităţi pentru fonduri europene, altă deschidere pe plan naţional şi nu doar.

„Se construieşte, sunt noi autorizaţii, vorbim acum de noi pensiuni şi restaurante pe malul lacului Mălaia. Alte proiecte vizează case de vacanţă. Vin turişti străini. Amatorii de off road traversează munţii spre şi dinspre Horezu. Este un număr de turişti cum nu am văzut până în prezent. Se cumpără terenuri. Sunt proiecte de la hoteluri până la adventure park. Mălaia a apărut relativ recent pe harta turismului din România, strict legată de Valea Lotrului dar şi aducând zestrea proprie de obiective care pot genera un flux turistic în zonă”, spune primarul Dinculescu, primarul din Mălaia.

Cascada Scoruş, Cheile Latoriţei, Lacul Brădişor, Lacul Mălaia, Zona Cascadelor din Cheile Latoriţei, Fântâna Brătienilor, Biserica de Lemn din Ciunget, Peştera Laptelui, satul turistic Ciugentu şi lista este lungă, un arhipeleag de patrimoniu turistic pentru cei care vor să vină la Mălaia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *