Primarul din Lungești intenționează să dezvolte ateliere de olărit și de țesătorie în fostele școli din localitate

Comuna Lugești a intrat în topul celor mai dezvoltate 20 de  din Vâlcea, având deja o mică zona industrială, o viață socială și un centru civic demn de orcie oraș.

”Este clar că prima noastră proiecție pentru viitorul comunei este atragerea de investitori în localitate și o dezvoltarea a comunității care să refacă echilibrul demografic. Orice investiție în comună care generează locuri de muncă, este binevenită. Credem că demografia este legată strict de nivelul de atractivitate al comunei. Economic și social. Când ai de toate omul optează pentru o viață la țară. Sunt foarte multe persoane care fac tele-munca de acasă, de aici din Lungești”, spune primarul Tiberiu Costea.

Acesta nu uită și patrimoniul de tradiții al comunei Lungești, aici fiind un vechi centru de olărit.

”Din păcate vorbim de o tradiție care ușor se pierde, foarte puțini mai practică acest meșteșug, el nemaifiind căutat decât în scop turistic și nu electrocasnic. În acest sens, agro-turismul care să combine lăcașele de cult, avem una dintre mănăstirile de patrimoniu, rezervațiile naturale, zona viticolă și olăritul pot să genereze turism. Noi avem două școli închise dar pe care le reabilităm energetic, tocmai în acest sens. Vrem să identificăm soluții pentru a avea tabere sau ateliere de olărit sau țesătorie. Să atragem în principal copii dar nu numai spre aceste meșteșuguri de tradiții cândva în Lungești”, mai adaugă Costea.

Nu mai e niciun secret pentru cineva că una din cele mai dezvoltate și urbanizate localități rurale din sudul Vâlcii este Lungești, comuna care se întinde frumos și line de-a lungul pârâului Mamu.

Lungești este comuna unde Stroe Buzescu, marele căpitan al lui Mihai Viteazu este înmormântat, comună care mărginește granița cu Câmpia Română, dansând frumos prin colinele moi, pe care le desparte pârâul de legendă al Mamului.

O localitate care în ultimii ani s-a deplasat considerabil spre urbanizare, reușind să îmbine tradiția acestui vad oltenesc de tradiții, cu prezentul, unde normele și criterii care privesc calitatea vieții au fost prioritare pentru Tiberiu Costea,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *